Foredrag & workshops

Kun 1/3 af alle projekterne karakteriseres som en succes iflg. internationale undersøgelser*). Men spredningen på succesraten i organisationerne er stor. Så hvad gør forskellen?

Med disse foredrag eller workshops får ledelsen, styregrupperne, projektlederne m.fl. et kærligt puf med det formål at få forskellige perspektiver på udfordringerne og få lidt inspiration til konkrete værktøjer til at knække kurven.

Eksempler på temaer for foredrag eller workshops som Vivian Thomsen holder:

Hvornår er et projekt en succes?

I mange organisationer måler man på projekttrekanten, men opfattelsen af succes kan være en helt anden hos sponsor, nogle interessenter, samfundet.

Hvorfor det? Hvordan kan vi forholde os til det i vores ledelse og projektkultur?

Portefølje- og projektkontoret (PPMO/PMO): Bureaukrati eller værdi?

Et PPMO/PMO etableres ofte for at højne leverancesikkerheden i projekterne og/eller assistere ledelsen med den strategiske porteføljestyring, dvs. sikre, at ressourcerne bruges der, hvor der skabes størst værdi, og strategien bliver implementeret.

Men hvorfor er oplevelsen i nogle organisationer, at det er for meget bureaukrati? Hvad kan et PPMO/PMO gøre?

Styregrupper og projektledelse: Samspil eller kunde/leverandør relation?

En af de helt afgørende faktorer for et projekts succes er, at styregruppen og projektledelsen bruger hinanden på en hensigtsmæssig måde.

Hvordan ser det gode samarbejde ud? Hvorfor går det nogle gange skævt? Hvad kan projektlederen, styregruppen elle projektchefen gøre?

Projektlederen: Død eller ny profil i fremtiden?

De agile principper for projektgennemførsel benyttes med stor succes i mange organisationer. Men hvorfor stiller nogle agile rammeværker spørgsmålstegn ved behovet for rollen som projektleder? Hvad er behovet for ledelse af projekter i fremtiden? Hvilke kompetencer kræver det?

 

Book et foredrag nu!  

 

Kilder:
*) The Standish Group, 1994-2015 

Output x Accept x Capability = Success